Twee nieuwbouw woningen in Kamerik

In Kamerik hebben we een tweetal huizen gebouwd.

Het ontwerp is vooraf gemaakt door Acro Architecten in samenwerking met de kopers. Na een “fine tuning”-ronde zijn we gestart aan het project. Tijdens de uitvoering is de samenwerking gebleven.

Isolerende waardes
De woning is voorzien van een geïsoleerde begane grond vloer met een RC van 5,0. De spouwmuren van de woningen hebben een totale RC-waarde van 4,5. Om de warmte niet via het dak te verliezen is heeft deze een isolerende waarde van 6,0.

Installatie
Beide woningen zijn voorzien van zonnepanelen. Hiermee kunnen de woningen zich zelf op zonnige dagen volledig van elektra voorzien. De cv-ketel verzorgt de warmewatervoorziening en warmtebehoefte. De ruimteverwarming op de begane grond betreft vloerverwarming. De overige etages zijn voorzien van lage temperatuur verwarming. Dat betekend dat de installatie al gereed is om in de toekomst over te schakelen op, nog te plaatsen, warmtepompen.

Afwerkingen
De linker woning is voorzien van een eigen fabricaat serre met dak en harmonica-pui. De woningen zijn opgeleverd met sanitaire ruimtes. Beide bewoners hebben een eigen smaak, deze is verwerkt in de betreffende ruimtes

De begane grondvloeren zijn betegeld afgewerkt. Eén woning met plavuizen in houtlook, gelegd in visgraat. De andere bewoners kozen voor betontegels van 90x90cm.

De binnendeuren zijn uitgevoerd als paneeldeuren met bijpassende aftimmering. De bijpassende aftimmering is naar smaak van de bewoners uitgevoerd.